«Berre kjærleik og død»

AV INGAR SLETTEN KOLLOEN

Torsdag 25. august Kl 20.30. Ope gard frå kl 18.00

Forestillinga slepp diktaren Tor Jonsson inn i teatret med si historie. Han innleia eit forhold til journalisten Ruth Alvsen i 1950, og tok livet sitt berre eit halvt år seinare, 35 år gamal. Ruth Alvsen leiter etter svar på kvifor det gjekk som det gjorde. Ho leiter i papira etter Jonsson og ho leiter i sine eigne minne. Under det heile dirrar tre spørsmål: Skriv Tor Jonsson frå første stund beretninga om eit varsla sjølvmord? Kvifor tok han sitt eige liv?

Og kunne nokon ha hindra det? Forestillinga hadde urpremiere i 2000 på Trøndelag Teater og har sidan spelt med suksess på dei fleste teatre i resten av landet.

Wenche Strømdahl som «Ruth Alvsen», Hallbjørn Rønning som «fortelleren» og Jarl Strømdal er komponist og musiker. Regi av Nora Evensen.

«Forestillingen er et nydelig stykke teaterkunst» (VG, Astrid Sletbakk)
«Tragisk skjebnefortelling i enkel og medrivende teatralsk innpakning» (Aftenposten, Elisabeth Rygg)

Billett kr 290,- / 100,- under 18 år. 

Kjøp billett

Samarbeid med Fron Mållag og Tor Jonsson-laget.

GRILLA DØLAFE

 

Kontakt oss

Mob 913 85 388
oystein@rudigard.no

Rudi Gard
2647 Sør-fron

 

 LAST NED PROGRAMMET
Lavende saker 2017

"Sør-Fron kommune er stolte over kulturarven vår og det rike og breie kulturlivet i bygda vår. Vi er glade for at Rudi Gard står for ein svært viktig og unik del av dette."

Ordfører Ole Tvete Muriteigen, Sør-Fron Kommune

 

"Rudi Gard er en av gledene ved å ha hytte i Fronsfjellet. Rett som det er, ilegger vi opp fjellturene slik at vi får med oss godbiter i programmet. For en som lever og virker i hovedstadens kulturbås, gjør det godt å møte livet sett fra låven på Rudi. Man blir takknemlig for at noen tar et slikt kraftak så skikkelig og generøst. Jeg har hatt med meg utenlandske gjester på Rudi, og de snakker om opplevelsen flere år etterpå. Og er du på Rudi når den mjuke sommerkveldsola synger nedetter dalen, er det så vakkert at det nesten gjør vondt." 

Carl Henrik Grøndahl, Programredaktør NRK Drama