SØNDAG 28. JULI - KL. 20.30

Frida Ånnevik med band

28.07.24

Endeleg gjenhør med Frida Ånnevik på Rudi Gard! Frida og musikarane hennar reiser i sommar rundt i Norge med både nye songar og kjente låtar i bagasjen.

I februar kom hennar sjette album, til strålande mottaking blant anmeldere og publikum. «VI» er ei viseplate, med Frida si særegne evne til å formidle tekst som lengre forteljingar, gjennom folketoner eller i pop-form. Dei siste åra har ho turnert landet rundt på scener ute og inne, på festivaler, og for fulle hus på Rockefeller, Sentrum Scene og i Operaen.

Billett kr 490,-

Frida Ånnevik Rudi Gard
Frida Ånnevik Rudi Gard

"VI" er ikke bare et foreløpig høydepunkt i Frida Ånneviks diskografi, men selve standarden norske artister som sysler med ambisiøs og hjerteskjærende popmusikk må strekke seg etter i 2024" - VG

"Frida Ånnevik har en unik stemme, og åpenbart mye på hjertet. Sett av litt tid og ta en lytt" - Aftenposten

"En av landets vareste, mest uttrykksfulle stemmer, som gjør ekstra sterkt inntrykk når sangene er så poetiske som dette" - Dagsavisen

Frida Ånnevik VI
Frida Ånnevik VI

Om Frida

Frida Ånnevik er frå Ridabu i Hamar, og ho har gitt ut seks soloalbum så langt i karriera. Synlige hjerteslag (2010), Ville ord (2013), Herbor (2016), Flyge fra (2017), Andre sanger (2019) og VI (2024).

Den siste plåta "VI" er, som tittelen fortel ei plåte om VI. Om nære relasjonar, fellesskap og einsamheit, undergang og fornying, byrjingar og brot.

VI er ei visesamling, med Fridas særeigne evne til å formidle tekst som lengre forteljingar, gjennom folketonar eller i stram pop-form. Tekstane er inspirerte av moderne og gamal kjærleik, av tekst som held att og tekst som renn over, av Halldis Moren Vesaas, Robyn, Haim, Joni Mitchell, Cezinando, Anne Grete Preus, Valkyrien Allstars, Christine and the Queens, Masåva, Phoebe Bridgers og Laura Marling for å nemne nokre.

Frida har motteke utmerkelsane Grappas debutantpris, 5 Spellemannpriser, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen, Hedmark Fylkeskommunes Kulturpris og Olle Adolphsons Stipend.